Multicultureel

Wie zorgt er voor u als u oud bent? Mijn kinderen! Er voor elkaar zijn is het hoogste goed voor u vanuit uw Marokkaanse, Turkse, Surinaamse, Antilliaanse, Molukse, Indonesische of andere culturele achtergrond. Het is een nobel en liefdevol streven, dat ook de jonge generatie omarmt en probeert voort te zetten.

 

Die vanzelfsprekendheid om voor elkaar te zorgen staat echter steeds meer onder druk. De complexiteit van de huidige samenleving zorgt ervoor dat we steeds meer ballen (werk, opleiding, gezin) in de lucht moeten houden waardoor het zorgen voor dierbaren voor de nodige stress zorgt, zeker als de afstand tussen ouder en kind groter is. Tegelijkertijd lijkt in de zorg de tendens met minder mensen, minder middelen, en in minder tijd, hoge(re) winsten halen.

 

Het gevolg? Zorgverleners die door hoge werkdruk ziek worden, een burn-out krijgen en vervreemden van het doel waar ze het eigenlijk allemaal voor doen. En u, de klant, die verdwaalt in een wirwar van regelgeving en daardoor niet de juiste of onvoldoende zorg en aandacht krijgt. Hierdoor neemt de zorgverplichting en de druk op familieleden nog eens extra toe, met als gevolg dat familieleden overbelast raken, er onbegrip ontstaat over verwachtingen over en weer waardoor u zich mogelijk te veel gaat voelen en uiteindelijk niet de juiste zorg krijgt.

 

Op zo’n moment kan Zonnig Moment mogelijk behulpzaam zijn. Hoe zou het voor u zijn, om in uw vertrouwde thuis te blijven, de zorg te delen met iemand die geen familie is, maar een warme waardevolle relatie van de familie kan worden? Hoe zou het voor u zijn, om een Zonnemaatje te hebben die uw taal en cultuur goed kent en kan helpen om de oude vertrouwde leefwijze voort te zetten?

 

Als u nieuwsgierig bent geworden, kijk dan eens verder onder de diensten


Zonnig Moment

Zandstraat 23 A

4101 EC Culemborg

 

T. 0345 77 88 52

M. 06-11179198 

info@zonnigmoment.com